sobota 26. října 2013

Má (ne)péče o vlasy

Ahoj,

dnes žádné nehty, ale vlasy. Nejdříve to však vezmeme pěkně od počátku. Už od malého děcka mi naši začali "pěstovat" vlasy. Za celý svůj život jsem je měla tak 3x hodně nakrátko ostříhané. Jinak s mým životem proplouvají v dlouhé délce. Jako dítě jsem měla krásné lokny o které jsem přišla díky ostříhání anžto mě ve školce učitelky přemluvily spíš zblbly abych si je ostříhala. A já husa je poslechla.

Takto vypadaly mé vlasy v necelých 2 letech
Věk přibližně 2,5
A necelé 3 roky
Ze stříhání v dětských letech mám na památku schované vlasy a musím konstatovat, že měly jiný odstín, než jaký mám tedˇ.




Vlasy mi rostou hodně rychle, na což si nemůžu stěžovat. Naopak jsem tomu ráda. Jsou poměrně i zdravé. Ale jednu vítku k nim mám. A je to ofina ala "Lízlé tele" Je to prostě tak, že vám ofina (mě konkrétně v pravém koutě ofiny) roste, tak jako by mi ji přelízl jazyk telete :D A navíc jsem zjistila, že je to dědičné z máminy strany, ovšem mamina to nemá, jen teta a bratránci a i jejich potomci. Můžete s tím dělat co chcete, ale vlasy k normálu nenarovnáte. Jsou dny, kdy po umytí je to celkem v pohodě a někdy zase naopak.

Ofina ala "Lízlé tele"
Přejděme pomalu k péči a starosti o vlasy. Je toho opravdu málo, co pro své vlasy dělám. Za to asi vděčím tátovi a jeho genům, jen doufám, že nedopadnu později jako on. Vlasy mu totiž vypadaly :D Jsou husté a dlouhé, poměrně zdravé. Roztřepených konečků je poskrovnu. Přípravků na vlasy nemám tuny, vystačím se šampónem, kondicionérem a "stříkátekem" na bázi oleje čili Glisskur a podobně.

Mé současné přípravky jsou tyto:


Hlavu si myji 2x týdně, což je pro akorát, aby se vlasy nestihly umastit. Šampony i kondicionéry střídám, jelikož po delším používání mi začne pokožka hlavy svědit a tvoří se lupy. Oblíbený šampón i kondicionér nemám, vše mi připadá na stejné brdo.


Po pravidelné používání těchto "Stříkátek" se třepivost vlasů zlepšila o 50%. Nanáším je vždy po umytí a pak každý den po učesání, vždy pár střiků a trochu promnu v dlaních.


Aktuální délka :)

Pracovní účes, hlavně svázat okolo obličeje, jinak mi vlasy překáží.







 I když jsou hnědé, tak na sluníčku hází zrzavé odlesky.



Toť dnes vše vlasech, snad vás nenudily. Mějte se prima a užívejte volna.

15 komentářů:

  1. Máš krásnou zdravou hřívu. :) Když jsem měla vlasy dlouhý zhruba jako ty, tak jsem je měla už hrozně poškozený, roztřepený a spíš jak slámu. Na dlouhých vlasech jsem nikdy moc nelpěla, ale moje máma ano, takže než bych si někam došla a provedla s nimi něco, radši jsem si to odpustila, abych měla klid od mamky. :D Ale loni v létě už jsem si vnitřně sama řekla dost, šla ke kadeřnici, o dost zkrátila, nahodila melíry a sestupný sestřih s ofinou. Máma byla z toho na mrtvici, ale já byla konečně spokojená. :)) Jenže já a nějaká úprava vlasů.. účes byl hezký, když jsem odcházela ze salonu a pak už jsem si to nedovedla sama upravit, aby to vypadalo tak, jako od kadeřnice. Včera jsem si poručila nabarvit vlasy zpět na hnědou a zkrátila.. Alespoň jsem si to ale zkusila. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Romčo, to mě pak taky štve, že když jdu ke kadeřnici, tak si to neumim pak upravit, jak to udělala ona. Naposledy co jsem to radikálně zkrátila to bylo v roce 2005 z téhle délky co mám teď jsem to nechala zkrátit na ramena. A od té doby pak většinou zkracuji po lopatky nebo do půli zad.

      Vymazat
  2. Wau, krásné vlásky!!! Pokud jsou vlasy kvalitní bez větší péče, je to fakt výhra! Jinak to máme s kvalitou i péčí celkem podobné, jen já je mám světlejší a takto dlouhé jsem je měla naposledy na základce, protože mám pocit, že mi spíše sluší vlasy na ramena :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji já jsem celý život zvyklá na dlouhý :) a péče fakt stačí :)

      Vymazat
  3. Ty brďo, to jsou vlasy! Se svýma pod uši se jdu někam zahrabat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi díky a dodatečně vše nejlepší k svátku. Ale někdy bych je nejradši ostříhala na ježka :D

      Vymazat
  4. Hani, ty na těch prvních dvou fotkách vypadáš skoro jako já, když jsem byla malá :) Měla jsem úplně stejný účes a i podoba v obličeji není zanedbatelná...

    Teď máš vlasy tak husté, že tomu ani nemůžu uvěřit. A máš štěstí, že se ti tolik nedvojí, já na to trpím dost...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To dvojení je menší, jak jsem začala používat ty olejové vlasové spreje, opravdu mi to dost pomohlo. Teď už se asi moc nepodobáme, možná by to mohla posoudit Nikolka, když jste se spolu sešly:)

      Vymazat
    2. Ale jo, připadá mi, že máme dost společného :)

      Vymazat
  5. Ježiš ty máš ale vlasů :D Já mám tak polovinu :D Já je měla nejdelší snad vloni na jaře, než jsem je ostříhala na mikádo, a to bylo do půli zad. Ale měla jsem je už jak poch*anou slámu, tak jsem je sundala. Teď je mám kousek pod ramena a tak mi to vyhovuje asi nejvíc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jsem takovej hárošák :D ono taky na ně dojde určitě časem mě na štvou a schodím to :D

      Vymazat
  6. joj, Hanička, to je krásna bohatá koruna krásy! to ja a tých mojich 5 chlpov :-D a to na rozdiel od teba som chodila vystrihaná ako chalan. údajne, že mám slabé vlasy a že spevnejú. takto na mňa išli!!! v šiestom ročníku som sa zbúrila a nechala si narásť vlasy. ale za podmienky, že budem nosiť ofinu. ja nemôžem nosiť ofinu, na kútoch mi rastú baby vlasy, ktoré mi ju odsúvajú a vyzerám ako dilino. si predstav po oboch stranách kučeravé baby vlásky a v strede normálna ofina. v druhom ročníku dala dobrovoľne ostrihať.vtedy som pochopila, že toto asi nebude dobrá cesta, vlasy sa mi opäť začali vlniť a moje krátke vlasy vyzerali ako trvalá :-D už asi 4 roky nosím vlasy takmer po pás, dovtedy boli tak max. po plecia. vlasy mi rastú veľmi rýchlo, tak sa nebojím dať ich aj o 10 cm dole, o dva mesiace ich mám späť :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Zuzi, mě taky rostou celkem rychle, konce dubna jsem je zkrátila o 10 cm a už jsou zase v původní délce co jsme měla před ostříháním :) Někdy se mi taky trochu vlní a pokud je krátím o dost tak se vlní ještě víc, jak jsou ěžké a dlouhé tak se mi natahují do rovného tvaru :)

      Vymazat