středa 5. června 2013

Péče o nehty



Nejsem první ani poslední, kdo sepisoval článek tom, jak se stará o své nehty a ruce. A ne jinak tomu bude i u mě. Líbí se mi číst články jak vy ostatní pečujete o nehty  :)




Pilníky - tyto dva světlé mám z modeláže, jeden byl s kodíkem na příští nákup a druhý jsem si objednala normálně. Jenže ejhle oni jsou dost tvrdé a nesvědčí mým nehtům, řekla bych, že jim napomohly k třepení. Poté jsem si koupila pilník od Essence a ten mi zatím vyhovuje.  Nehty tvaruji do rovna s mírně zakulacenými hrany. Tento tvar dělám stále, nikdy jsem neměla zapilovány dokulata.
Pomerančové dřívko a kopýtko - nejčastěji na zatlačení kůžičky používám kopýtko. Dřívko jen občas a když ho mám po ruce.
Odstraňovač kůžičky - používám jen k odstranění záděry. Poté většinou promažu olejíčkem.





 Olejíčky - ty využívám prakticky denně. Před každým lakováním aplikuji na nehet a okolí kůžičky a hezky vmasíruji, pak nesmíte zapomenout samozřejmě odstranit mastnotu, aby lak držel. Když mám nehty nalakované, tak s nimi promasťuji kůžičku, protože ta má, je hodně suchá.
Strong Elixir Gel - mám ho krátce, narazila jsem na něj u Gedzitky a rozhodla jsem se ho vyzkoušet. Použití je rovněž stejné jako u olejíčků.






Bio karité balzám na nehty - tenhle jsme zase prvně viděla u Ivči a dle její chvály, stejně jako z omlazení i já ho musela mít. Mažu s ním kůžičku a někdy i celý nehet před nalakováním. Opravdu bych řekla, že nehty jsou více zpevněné a možná i maličko se ta třepivost zlepšila. Akorát kůžičku s tím si musím mazat pravidelně, protože když jeden den vynechám, hned je to na ní vidět.
Bio karité konopný balzám a vaselina - jelikož od narození trpím ekzémem, tak potřebuji hodně promazávat, protože kůži mám dost suchou. Jako dítě jsem měla ekzém v ohybách rukou i nohou, na krku na rukách (dlaně) poté přišla fáze klidu a ekzém zmizel. No a teď se mi dělá též hodně na dlaních a na lýtkách. Konopný balzám mi zklidňuje svědění a zčervenání a dobře promastí.


Konopka - ta mi slouží k promazání suchých míst a o ní jsem již psala tady.
Krémy na ruce - jelikož pracuji v obchodě a jsem ve styku s penězi, tak si často myji ruce a tudíž hned po umytí sáhnu po krému. Ještě jsem nenatrefila na dobrý krém, o kterém bych řekla, že jiný už nechci. Většinou mi všechny připadají, že jsou stejné i s vlastnostmi.
Pytiol a Cannabiox E - mí noví pomocníci proti boji s ekzémem. Momentálně zkouším ten Cannabiox a výsledky zatím žádné, jen zklidňuje ale ten hnus nemizí. Takže na radu Nikol, se vrhnu na Pytiol ten snad už zabere.

6 komentářů:

  1. při těchto článcích si vždycky uvědomím, jak se vlastně o své nehty nestarám.. znám vlastně jen pilník a krém na ruce, hrozný co? :D na druhou stranu mé ruce a nehty asi nepotřebují tolik péče, ale i tak.. měla bych se na ni více zaměřit..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud tvé nehty nejsou zničené tak buď ráda :) ale zase aspoň nějakou prevenci že? :)

      Vymazat
  2. dej Pitíkovi čas a uvidíš :)) Jinak ten balzám an nehty od Saloos mi moc nezabral, docela zklamání :/ Konopka mi taky nezabrala, na ekzému štípala :(
    Momentálně pokukuji po nějakém novém podkladovém laku, asi zkusím od Gabči :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No u toho Cannabioxu píši zlepšení tak za 3 až 7 dní. V pátek to bude týden a nic, jen to na chvíli zklidní a toť vše. Takže naděje Pitíkovi vkládám. Já od Gabči chtěla zkusit ten kalciový, ale to nechám až vypotřebuji ty své zásoby :D

      Vymazat
  3. Mam strasne rada taketo prispevky, som zvedava, ako sa o nechty staraju ine blogerky :) Ten balzamik na nechty som si minule chcela kupit, ale potom som si povedala, ze najprv dopouzivam kokosovy olej a az potom pojdem do balzamu :) A kokosovy olej si obcas dam aj na ekzem a dost sa skludni, nelupe sa a nesvrbi ma tolko, akurat neprijemne je, ze ekzem mam okolo ucha, tak mam z neho potom mastne vlasy v tej oblasti :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kokosový olej chci take vyzkouset :) Četla jsem na něj taky chválu

      Vymazat